boksnakk

On Chesil Beach

«Falling in love was revealing to her just how odd she was, how habitually sealed off in her everyday thoughts. Whenever Edward asked, How do you feel?, or, What are you thinking? she always made an awkward answer. Had it taken her this long to discover that she lacked some simple mental trick that everyone else had, a mechanism so ordinary that no one ever mentioned it, an immediate sensual connection to people and events, and to her own needs and desires? All these years she had lived in isolation within herself and, strangely, from herself, never wanting or daring to look back.«

– Ian McEwan, On Chesil Beach

On Chesil Beach er en ganske rar bok, men samtidig fin. Den handler om Edward og Florence som nettopp har giftet seg. De er begge jomfruer, men har ganske forskjellige tanker og forventninger om bryllupsnatta. Boka følger tankerekkene deres gjennom kvelden i tillegg til at man blir kjent med bakgrunnshistorien deres. Det er en ganske kort bok, så jeg skal ikke si så mye mer om hva den handler om. 


Jeg liker måten McEwan beskriver parets forskjellige måter å tenke på. Det er en veldig ekte historie og man får følelsen av at det ligger mer mellom linjene. Jeg liker at boka viser hvordan man formes av fortiden og hvordan små valg kan få store konsekvenser for livet. Karakterene føles utrolig levende, noe som i mine øyne kan være vanskelig å virkelig få til; McEwan får det nesten til å virke enkelt. Anbefaler å lese den hvis man har lyst til å lese en litt annerledes kjærlighetshistorie. 

«This is how the entire course of a life can be changed – by doing nothing.»
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s