boksnakk

Hyperpubertet av Vera Micaelsen

(Jeg blogger for Aschehoug og hvis du vil gjøre det samme kan du klikke deg inn her!)

Camilla Larsen har akkurat begynt på ungdomsskolen, men hun har verken fått pupper eller mensen enda. Hun har heller ingen ordentlige venner. På skoletur skjer det noe rart, Camilla treffes av en lysstråle fra himmelen og kan plutselig ikke røre kroppen. Tre dager senere våkner hun opp fra koma og oppdager at kroppen hennes har forandret seg. Hun har fått kviser som lyser i mørket og pupper som vokser når det kommer varmt vann på dem. Som om dette ikke gjorde livet hennes vanskelig nok oppdager hun også at venninnene hennes har laget en blogg der de legger ut filmer om alt det rare som skjer med henne. Camilla mister brått all kontroll på sitt eget liv og før hun vet ordet av det er hun kjendis. Venninnene og moren mener at hun burde være takknemlig for berømmelsen og rikdommen de har gitt henne, men Camilla vil helst bare at de skal la henne være i fred. 
Det er lett å kjenne seg igjen i mange av situasjonene i boka. Jeg husker godt hvordan det var å ikke være en av de kule jentene og samtidig ikke helt klare å være en av de som bare følger etter. Jeg husker de ekle, liksom diskré kommentarene, himlingen med øynene, blikkene som sa ‘hvem tror du at du er?’, latteren, påtått vennlighet og ‘du kan ikke være med akkurat nå’. Hyperpubertet handler om mobbing og om vennskap, om berømmelse, om pubertet, om å vokse opp, om å finne ut av hvem man er og hva man vil stå for, om å velge mellom det det lette og det vanskelige, om gutter og jenter, om kriblinger i kroppen, om usikkerhet og om dumme voksne.
Boka er ren underholdning fra begynnelse til slutt. Vera Micaelsen skriver humoristisk, men alvoret er likevel aldri langt unna. Man sitter med følelsen av at man vil kjempe for Camilla og skrike til venninnene med bloggen og ikke minst Camillas mor. Det er først og fremst en bok for ungdom, men den kan egentlig leses av alle. Jeg er i hvert fall 22 og likte den veldig godt, så jeg anbefaler den på det sterkeste!
Reklamer

2 tanker om “Hyperpubertet av Vera Micaelsen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s