reise

The Making of Harry Potter

Fredag 4. juli tok vi til turen til Warner Bros. Studio Tour: The Making of Harry Potter i Leavesden. Jeg var utrolig spent og glad!


Vi var der over en time før vi fikk slippe inn, så vi vandret rundt i inngangssalen, butikken og spiste hver vår muffins i kafeen først.

Før vi fikk komme inn måtte vi stå i kø i 20-30 minutter, men køen var så godt organisert at det føltes som ingen tid i det hele tatt. Dessuten var det gøy å høre på alle samtalene rundt oss, som stort sett handlet om Harry Potter, på mange forskjellige språk. Jeg sto omtrent og hoppet fordi jeg var så spent og jeg var ganske lykkelig da det endelig var vår tur til å komme inn! Jeg skal ikke røpe så mye av touren i tilfelle noen av dere skal dit og vil ha noen overraskelser, men den startet med noen introduksjoner av bakgrunnen til bokserien, til filmene og noen ord fra gulltrioen, Dan, Rupert og Emma. Etter det ble vi sluppet inn på det store området med alle de forskjellige settene og der fikk vi gå i vårt eget tempo og ta så mange bilder vi ville. Noe av det beste med touren var at det ikke var noe særlig press fordi de slapp inn folk i mindre grupper og det var lett å få fine bilder og se på det man ville. 


I The Great Hall sto uniformene til alle de fire husene og kostymene til alle professorene. Rommet var i full størrelse og ganske utrolig med fine detaljer, det eneste som manglet var himmelen i taket, men kan kan vel ikke få alt… Må innrømme at jeg hadde tårer i øynene da vi gikk gjennom dørene og inn i salen, akkurat som vi ville ha gjort hvis vi var elever på Hogwarts.

Rundt omkring sto parykker og kostymer utstilt og det var ganske gøy å se hvor detaljert alt var, ingenting var tilfeldig, alt var planlagt og laget nøyaktig slik det skulle være. 

The Gryffindor common room med kostymer fra den tredje filmen og alt stående slik det var i filmene. Til og med Nevilles Mimbulus Mimbletonia til venstre der! Dette er et av de fineste settene i alle filmene, synes jeg, på delt førsteplass med The Burrow!

The Order of the Phoenix og kostymene til to av favorittkarakterene mine, Sirius og Remus! 

Inngangen til The Headmaster’s office!

Eliksir-klasserommet. Alt sto slik det var i den femte og sjette filmen med henholdvis Snape og Slughorn som lærere. Her hadde alle krukker og kar ulike ingredienser i seg og alt sto klart til en eliksirtime. 

Broen der Remus sier: «The very first time I saw you Harry, I recognized you immediately. Not by your scar, by your eyes. They’re your mother; Lily’s.» i den tredje filmen og der Cedric sier: «You know the Prefects’ bathroom on the fifth floor? It’s not a bad place for a bath. Just take your egg and… mull things over in the hot water.» i den fjerde filmen osv… Fin å se på og ikke minst fin å ta bilder på!

Utenfor 4 Privet Drive!  

The Knight Bus sto lilla og flott og skinte i sola!Etter settene var det en hel bygning med masker, figurer og vesener i full størrelse. I tillegg var det concept art, production art, tegninger, malerier osv. som ble brukt til å skape alle delene av filmene. Det er ganske imponerende hvor detaljert alt sammen er og ikke minst hvor mye arbeid og hvor mange mennesker som står bak!


På slutten av touren var miniatyrversjonen av Hogwarts som ser helt ekte og enorm ut i filmene.

Etter over tre timer, var touren over for oss og vi gikk løs på butikken der de solgte alt fra kostymer/klær fra filmene til tryllestaver og sjokoladefrosker, skrivebøker og magneter, bamser og nøkkelringer, konseptkunst og tidsvendere, rett og slett alt man kunne ønske seg som har med Harry Potter å gjøre! Jeg kjøpte blant annet genseren over, som jeg gleder meg til å bruke hele vinteren, godteri, skrivebøker og en hel del mer. Brukte litt for mye penger, men det var definitivt verdt det. 

Etter at vi kom oss ut i sola igjen hadde jeg egentlig mest lyst til å gå rett inn igjen, men det kunne vi dessverre ikke. Jeg kommer nok til å dra tilbake dit en gang til om ikke så altfor lenge! Det har egentlig ikke helt gått opp for meg enda at jeg faktisk har vært der, det gikk så utrolig fort og jeg klarte ikke helt å ta det innover meg at det var der alle filmene hadde blitt spilt inn, der skuespillerne og alle bak kameraene jobbet i over ti år for å lage de filmene som betyr aller mest for meg. Jeg anbefaler virkelig alle å ta turen dit! 🙂
Reklamer

2 tanker om “The Making of Harry Potter”

  1. Så fint bilde av deg i The Great Hall! Jeg har sett alt dette på en video en plass, men klarer ikke plassere hvor den er fra… Men åj, Draco og Hermine i full størrelse?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s