boksnakk

One man’s trash is another man’s treasure…

P1120266

 • Robinson Crusoe av Daniel Defoe
 • Løvetannsang av Hilde Hagerup
 • Maud og Aud av Gunstein Bakke
 • I Know Why the Caged Bird Sings av Maya Angelou
 • Lyden av noen som dør av Brynjulf Jung Tjønn
 • Bsider av Johan Harstad
 • Se hva som skjer av Kristine Næss
 • Affektlære av Agnar Lirhus

Bøkene over kjøpte jeg på Aktivum i Rælingen. Jeg var spesielt fornøyd med at jeg fant tre bøker skrevet av forfattere jeg har hatt som lærere det siste året (Bakke, Næss og Lirhus). Det var også gøy å finne den ene boka av Johan Harstad som jeg manglet. Nesten alle bøkene er omtrent som nye, kanskje bortsett fra I Know Why the Caged Bird Sings som har noen knekk i ryggen, men som likevel er i fin stand.

P1120284

 • Costa del Sol av Bjørn Esben Almaas
 • De urolige og Når jeg er hos deg av Linn Ullmann
 • Hysj av Vigdis Hjorth
 • Juvikfolke av Olav Duun
 • Hyenene av Hanne Ørstavik
 • Iliaden av Homer
 • Odysseen av Homer
 • Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry
 • Tilværelsens uutholdelige letthet av Milan Kundera
 • The Prisoner of Heaven av Carlos Ruiz Zafón

På den første dagen på vårens loppemarked i Skedsmohallen kom jeg hjem med de elleve bøkene over. Det ble en del klassikere som jeg har ønsket meg og som jeg helt sikkert kommer til å lese på et eller annet tidspunkt. Høydepunktet var at jeg fant Costa del Sol av Bjørn Esben Almaas, som jeg hadde som lærer i totalt tre uker på forfatterstudiet. Alle bøkene er nesten som nye!

P1120305

 • Jeppe på Bjerget og Erasmus Montanus av Ludvig Holberg
 • Ord over grind av Halldis Moren Vesaas
 • Det jeg elsket av Siri Hustvedt
 • Det dyrebare av Linn Ullmann
 • Hele historien og andre historier av Ali Smith
 • Ismael av Roy Jacobsen
 • Takk, ganske bra av Vigdis Hjorth
 • Uke 43 av Hanne Ørstavik
 • Forvandlingen av Franz Kafka
 • Alberto Caeiros Poesi av Fernando Pessoa

Utvalget var ikke like bra andre dagen på loppemarkedet i Skedsmohallen, men jeg endte likevel opp med enda 11 bøker. Jeg er kanskje mest fornøyd med at jeg fant Uke 43 av Hanne Ørstavik. Den boka er nemlig oppkalt etter en av skriveukene på forfatterstudiet i Bø! Alt i alt er jeg veldig fornøyd med bøkene jeg har samlet sammen denne uka. Det som er så fint med å kjøpe brukt er at man kan finne akkurat de bøkene man ønsker seg uten at det koster for mye. For en arbeidsledig student er brukthandlere og loppemarkeder perfekte hvis man ønsker å utvide biblioteket sitt litt!

Reklamer

4 tanker om “One man’s trash is another man’s treasure…”

 1. Oi, det var litt av en fangst! Og at du fant Linn Ullmans nyeste brukt, da .. Skulle tro den brukte litt lengre tid på å finne frem til bruktbutikkene og loppemarkedene, men tydeligvis ikke. Nå fikk jeg veldig lyst til å finne meg et bokloppemarked eller besøke Fretex igjen snart!

  1. Ble ganske overrasket over at jeg fant den, ja! Har med vilje ikke kjøpt den fordi jeg tenkte jeg kom til å finne den på et loppemarked til høsten, så var gøy å finne den allerede nå 🙂

 2. Snakket med en kollega om bøker på loppemarked, og han sa at han finner ganske så nye bøker der. Når det gjelder loppemakedet til Lillestrøm skolekorps, så er vist det norges største. De har loppemarked 2 ganger i året. Tenker jeg stikker dit når uleste bøker i bokhylla begynner å tømmes. Bor like i nærheten.

  1. Ja, jeg har funnet mange bøker som virker totalt urørte, like fine som du ville ha funnet dem i en bokhandel. Loppemarkedet i Lillestrøm er alltid bra, så dit bør du absolutt ta turen til høsten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s