boksnakk

Lesemål for 2016

I begynnelsen av året hadde jeg kun ett lesemål. Jeg skulle lese 52 bøker – altså én bok i uka. I år som alle andre år, skjønte jeg ganske fort at femtito bøker er et litt for lavt mål når man leser så mye som jeg gjør. Derfor bestemte jeg meg raskt for å justere opp målet til samme nivå som jeg hadde i 2015. Nemlig 65 bøker. I fjor endte jeg jo opp med å lese 90 bøker totalt, så 65 virket overkommelig. Så kom mars og april, jeg fikk hjertet mitt knust og mistet totalt fokus. Jeg leste nesten ingenting og ble hengende langt etter på målet jeg hadde satt meg. Derfor justerte jeg målet ned igjen, til 60 bøker. Foreløpig er det fortsatt det som er årets mål, selv om jeg har tatt igjen mye av det tapte de siste månedene.

Skjermbilde 2016-06-16 kl. 15.24.25

Lesemål for resten av 2016:

 • Lese minst 60 bøker totalt.
 • Kun lese bøker skrevet av kvinner frem til studiestart.
 • Lese minst 5 biografier.
 • Lese minst én bok av en forfatter fra hver verdensdel.
 • Lese minst 5 klassikere.
 • Lese minst 3 favorittbøker på nytt.

Mer generelt har jeg vel som mål å lese mer variert og finne litteratur jeg liker fra andre land enn bare Norge, England og USA. Jeg kommer til å oppdatere dere på hvordan det har gått på slutten av året. Fortell meg gjerne litt om deres egne lesemål i kommentarfeltet!

Dette innlegget er inspirert av Ida.

Reklamer

14 tanker om “Lesemål for 2016”

 1. Så fint å være litt mer bevisst på hva man leser, synes jeg! Håper du finner noen bra bøker å tipse om! 🙂 Og kos deg med lesinga – det som uansett er viktigst!

  1. Takk! Jeg vil i hvert fall prøve å lese mer variert enn jeg har gjort så langt. Håper på å finne noen gode forfattere fra Afrika og Asia etter hvert 🙂

 2. Ooh, jeg likte målet om å lese en bok fra hver verdensdel! Det tror jeg kan by på mye spennende og variert lesing ^^ Biografier er noe jeg burde lese litt mer av, har blitt lite av det i det siste. Jeg har troa på at du klarer å lese 60 bøker, skulle ikke forundre meg om tallet blir enda høyere også. Livet går litt opp og ned, det er kjipt, men på mirakuløst vis henter man seg inn igjen og fortsetter (nesten) som om ingenting skulle ha skjedd. Du vet jo mine mål for året, og tusen takk for link! ^^ Kos deg med lesingen! Gleder meg til å følge med!

  1. Ja, er veldig spent på å lese bøker fra land og verdensdeler jeg ikke har prøvd meg på før. Har veldig lyst til å lese bøker av forfattere fra Afrika og Asia! Jeg har nesten ikke lest noen biografier tidligere, det er egentlig noe jeg har begynt med først i år, men jeg liker det godt som et avbrekk fra det skjønnlitterære 🙂

 3. Wow. Detta hadde eg aldri klart sjøl. Sko ønska eg konne det da. Så synd at eg ikje e så glad i å lesa bøker bare 😉

  // Ja, veldig kjipt å knusa skjerm. Har alltid vore redd for at det sko skje meg, og har vært heldig fram te nå, haha. Heldigvis har eg ein snill samboer som ga meg ny telefon som tidlig bursdagsgave 😀 Så gøy å hørra at flærre interessere seg for katolske ting uten å vær kristen, hehe.

 4. Liker lesemålene dine : )
  Jeg hadde originalt et mål om å lese 52, men så døde svigermor og ‘bestefar’, så da ble alt bare satt til side. Så bestemte meg for å ikke ha noe mål. Men så fikk jeg litt blod på tann igjen og endte opp med 45. Hvor langt jeg kommer i år får jeg nok bare se, siden det mest sannsynlig blir skole fra høsten. Men i sommer skal det leses masse 😀

  1. Livet kommer litt i veien for lesing innimellom, sånn er det. Det viktigste er uansett at du får noen gode leseropplevelser, ikke hvor mange bøker du leser 🙂

 5. Fine lesemål! Jeg har selv siktet på 50 bøker i år (og ligger etter, men det skal jeg få orden på). I fjor laget jeg et regneark hvor jeg fylte inn litt fakta om bøkene og forfatterne (som sjanger, format jeg leste i og hvor forfatteren er fra) og i år prøver jeg å lese litt mer variert (var veldig mye amerikansk «urban fantasy» der, ikke at det er noe galt i det, men vil lese bredere). Har stor tro på å lese litt utenfor komfortsonen.

  Lykke til med målene dine!

  1. Takk! 🙂 Du klarer sikkert 50! Jeg heier på deg 🙂 Jeg tror det er viktig å lese litt variert. Selvfølgelig kan man lese mye av det man liker best, men av og til bør man prøve noe helt annet også. Noen av de beste bøkene jeg har lest, har jeg funnet når jeg har lest noe helt annet enn jeg pleier 🙂

 6. Jag har också som mål att läsa en bok av en författare från varje världsdel (jag insåg för några veckor sedan att jag bara hade läst TRE böcker av författare som inte var europeiska eller nordamerikanska!).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s