lister

Karrierelisten

photo-1432821596592-e2c18b78144f

Hva ville du bli da du var liten?
Planen var lenge at jeg skulle bli (musikal)skuespiller og lege, samtidig. Lege på dagen og Sunniva i Kaptein Sabeltann på kvelden. Dette var før jeg skjønte at jentene som spilte Sunniva var litt for unge til å også være leger.

Hva trodde du at du skulle bli da du var tenåring?
Lærer.

Gikk du på en yrkesrettet linje på videregående?
Nei, jeg gikk studiespesialiserende med samfunnsfag og språk (engelsk) som fordypningsfag.

Hva slags karakterer fikk du?
Flest femmere, en del firere, noen seksere og et par treere.

Hva var dine beste og verste fag?
Mitt beste fag var engelsk og mitt verste fag var gym.

Har du tatt noen utdanning etter videregående?
Ja, jeg har en bachelor i sosialantropologi, har gått forfatterstudiet i Bø og er snart ferdig med en bachelor i nordisk språk og litteratur (fordypning i litteratur).

Hva var din aller første jobb?
Kiosk på Gardermoen.

Hva slags yrker har du hatt?
Kun servicemedarbeider.

photo-1434030216411-0b793f4b4173

Når havnet du i den retningen du er i nå?
Jeg begynte for alvor i retningen litteratur da jeg hadde nordisk litteratur som 40-gruppe i 2012, men jeg har vel alltid vært over gjennomsnittlig interessert i litteraturfaget. Skrivingen har jeg holdt på med så lenge jeg kan huske, men det er først i det siste at jeg har tenkt at jeg kanskje kan ha en jobb knyttet til det.

Når innså du at du var på vei i riktig retning?
Da det plutselig ble gøy å studere i stedet for et ork. Jeg kunne plutselig bare lese en masse bøker og få gode karakterer for det! Det hjalp dessuten veldig på selvtilliten at jeg kom inn på forfatterstudiet.

Hva har du fått høre at du er god på på jobb?
Å holde roen.

Hva er din verste side i jobbsammenheng?
At jeg tar med jobben hjem. Jeg er sjelden stressa på jobb, men kan stresse mye før og etter.

Hva tror du ville vært den beste jobben for deg?
Akkurat nå ville det vært en jobb i bokhandel. Drømmen er selvfølgelig å bli forfatter, men litt mer realistisk skulle jeg gjerne ha jobbet i et forlag. Jeg har lyst til å jobbe med litteratur og litteraturformidling. Jeg kan nok også trives godt på et bibliotek.

Hva gjør du om fem år?
Forhåpentligvis har jeg litt mer kontroll og peiling på hva jeg faktisk kan og vil drive med. Kanskje har jeg skrevet ferdig en roman eller kanskje jeg har fått meg jobb i et forlag.

Hva gjør du når du er seksti?
Jobber med en selvbiografisk romanserie.

Hva skulle det stått på visittkortet ditt hvis det kunne stå hva som helst?
Forfatter/Konsulent/Redaktør. Jeg leser derfor er jeg.

photo-1465433045946-ba6506ce5a59

Hva er deres drømmejobb?

Liste funnet her, alle bilder er fra Unsplash.

Reklamer

5 tanker om “Karrierelisten”

  1. For en fin liste. Kanskje jeg låner den en gang. Med egne svart, så klart. Hihi.

    Min drømmejobb? Det må være forfatter og/eller fotograf.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s