hverdag, jeg vet ikke jeg bare tenker

Jeg blir en annen

photo-1450107579224-2d9b2bf1adc8

Jeg ligger i senga og leser. I mange timer sklir blikket mitt frem og tilbake over boksidene. Spenningen bygger seg opp i hodet når boka nærmer seg et høydepunkt og roer seg ned igjen i takt med handlingen. Jeg forsvinner ut av min egen virkelighet og inn i en annen. For det er sånn det er å lese. Det er å forsvinne. Det er en flukt. Fra alt det jeg ikke klarer å forholde meg til, i hvert fall ikke akkurat nå. Jeg har en haug av ting jeg skal og bør gjøre, men jeg skyver det unna. Ligger bare her med boka i hendene og lar det svarte og hvite bli til bilder i hodet. Jeg blir en annen, lever gjennom en karakter som ikke eksisterer. Engasjerer meg. Blir rørt. Av noe som ikke skjer. Og jeg vet at det er dette jeg vil fortsette med. Både forsvinne inn i og skape andre virkeligheter. Gi liv til karakterer, åpne opp steder, bygge opp konflikter og skape løsninger. Jeg finner meg selv i det jeg leser og skriver. Jeg forstår meg selv gjennom det jeg leser og skriver. Virkeligheten og hverdagen kommer snikende, men jeg vet at jeg kan holde dette gående. Jeg vet at jeg kan finne en balansegang mellom det jeg vil og det jeg må.

Reklamer

2 tanker om “Jeg blir en annen”

  1. Åh, dette var kjempeflott om det å lese! Jeg lever meg også veldig inn. Det spiller ingen rolle om det aldri har skjedd, for det kunne det ha gjort (det skal sies at jeg liker best bøker som handler om små ting, hvor det er språket som står i fokus). Det er det som er så fint, at man kan kjenne på følelser og reflektere over situasjoner og hendelser som man kanskje aldri ville opplevd. Bli en annen, som du skriver.

    Jeg er glad jeg fant bloggen din! Alltid veldig interessant å få et innblikk i livet til andre skrivende mennesker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s