alvor, hverdag, jeg vet ikke jeg bare tenker

Kjære Julie, 14 år

alejandroescamilla somethingpretty

Du har helt rett i at det ikke er viktig å være en av «de kule». Fortsett med å like de tingene du liker. Det er lov å være litt rar. Ikke la deg presse til å gjøre ting du ikke vil. Det er helt greit at du ikke har lyst til å begynne å drikke. Du trenger ikke å le av ting du ikke synes er morsomt. Du trenger ikke å sminke deg eller ha bedre klær for å være bra nok. Du er ikke tjukk bare fordi du begynner å få større lår og hofter, det er bare kroppen din som vokser inn i seg selv. Du trenger ikke å passe inn eller være som noen andre enn deg selv.

Jeg skal ikke lyve til deg. Du kommer til å få det vanskelig i tiden fremover. Du kommer til å miste venner du er glad i og du kommer ikke til å forstå hvorfor. Det kommer til å gjøre vondt, men det går over og om ikke så altfor lenge kommer du til å møte andre som er bedre og som setter mer pris på den du er. Selv om du føler deg helt alene, må du huske at du ikke er det. Du har alltid hatt mennesker rundt deg som bryr seg og akkurat det kommer aldri til å forandre seg. Selv om det tar tid før du finner deg nye venner på skolen, har du venner andre steder. De vennskapene du knytter på internett er like virkelige og viktige som andre. Og minst like viktig: familien din er der og støtter deg uansett hva du gjør. Ikke bli så opptatt av alt du skulle ønske du hadde at du glemmer det du har.

Jeg vet at det har blitt vanskeligere og vanskeligere for deg å snakke og si hva du tenker. Jeg vet at du føler at du ikke har noe å si. Jeg vet at du tror at ingen hører deg. Jeg vet at du helst bare vil være usynlig. Det kommer til å ta lang tid før du skjønner at det ikke er så farlig. At alle sier dumme ting og at det er helt greit. Prøv å ikke henge deg sånn opp i hvert eneste ord. Det gjør ingenting om du sier noe feil, alle andre har uansett glemt det i morgen. Hver gang du velger å ikke si noe, gjør du det vanskeligere for deg selv.

Jeg vet at du har lett for å forelske deg, men vær så snill å ta vare på hjertet ditt. Du kommer ikke til å møte den rette når du er fjorten. Heller ikke når du er femten eller seksten. Og ikke når du er tjue. Du kommer til å bli såret. Det kommer til å gjøre vondt. Du kommer til å føle at du ikke er verdt noe og at ingen vil ha deg, men jeg lover; Det. Går. Over. Det er viktigere at du tar vare på deg selv enn at du får deg kjæreste. Du skal ikke måtte ofre deg selv for en du er forelska i. Han er ikke verdt det. Jeg vet at du tror det nå, men han er virkelig ikke det. Husk at du har lov til å si nei og at det ikke er din skyld når han ikke vil høre. Du fortjener bedre enn en som bare tenker på seg selv.

Ikke hold alt inne. Du har lov til å si ifra når du ikke har det bra. Du trenger ikke å smile og late som om du klarer deg selv. Det er ingenting galt med å få hjelp, men for å få det må du be om det. Ingen kommer til å gjøre det for deg. Jeg vet at du ikke vil innrømme at du sliter, men alt ville blitt enklere for deg hvis du bare hadde gjort det. Noen av de tingene du synes er vanskelige nå, kommer til å være ubetydelige når du er eldre. Andre ting kommer til å fortsette å henge med deg. Det viktigste er at du husker at du er mer enn du tror. Du kan mer enn du tror. Du kommer til å klare mer enn du tror. Prøv så godt du kan å fokusere på det positive fremfor det negative. Du må ikke glemme alt det bra du har i livet ditt.

Du er bra nok.

Beste hilsen
Julie, 25 år

Inspirert av ukens tema på Snapkollektivet.

 

Reklamer

3 tanker om “Kjære Julie, 14 år”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s