boksnakk

3 bøker jeg har lest i det siste

The Museum of You av Carys Bray | 368 s. | ★★
26889460Clover Quinn var en overraskelse. Hun pleide å tro at hun var en gledelig en, men nå er hun ikke så sikker lenger. Hun skulle gjerne spurt faren om det, men det er vanskelig å vokse opp i det tristeste kapittelet i noens liv. Derfor prøver hun å ikke presse for mye på minnene hans. Darren har på sin side gjort sitt beste. Han har fulgt nøye med på datteren og sett etter tegn til at noe kan være galt samtidig som han har gitt henne alt hun måtte trenge for å være lykkelig. Men det Clover ønsker seg mest av alt er svar og denne sommeren håper hun på å finne dem på det ekstra soverommet, der tingene til moren hennes fortsatt ligger. The Museum of You er en veldig fin bok. Bray skriver med et lett tilgjengelig språk og gode karakterer. Hun forteller fint og troverdig om sorg, omsorg, familieforhold og vennskap. Hun skriver om hvordan vi ser andre mennesker og hvor forskjellig vårt syn kan være fra hvordan de virkelig er. Selv om boka er fin, satt jeg til tider med følelsen av at det hele var noe distansert. Stilen til Bray er litt for fortellende og det skapes en avstand som gjør at man aldri kommer helt innpå historien eller karakterene. Likevel er det en bok jeg tenker det er verdt å få med seg.

«Happiness is Grandad saving links to cat videos in a Word document so he can share them when she visits.»

This Modern Love av Will Darbyshire (red.) | 224 s. | ★★★★★
27245634I et forsøk på å finne en ordentlig avslutning etter et brudd, valgte Will Darbyshire å føre en intim samtale med internettpublikumet sitt. Han stilte en rekke spørsmål gjennom sosiale medier og ba følgerne sine om å dele sine innerste tanker om erfaringene sine med kjærlighet og forhold i form av håndskrevne brev, dikt, bilder, og e-poster. Etter seks måneder og over femten tusen bidrag, fra over hundre forskjellige land, ble boka This Modern Love til. Boka er delt i tre deler; begynnelsen, midten og slutten av kjærlighetsforhold og består av alt fra lange, personlige brev til korte kjærlighetserklæringer. Ideen bak boka er enkel, men resultatet er komplekst. Noen av brevene er nære, andre har en avstand. Det er stor variasjon i hva slags forhold som omtales, både i lengde og alvor. Personlig falt jeg veldig for denne ideen da jeg hørte om den og jeg ble på ingen måte skuffet over boka. Brevene gir et fint innblikk i hvordan moderne kjærlighet er og kan være. Det føles ekte og det føles nært. Dette er en sånn bok de fleste kan plukke opp når som helst, enten man er forelska selv eller ikke, og finne noe man kan kjenne seg igjen i.

«I just thought you should know that there are people out there that pay attention to your lovely character, and not just your ‘cool’ hair.»

Råta av Siri Pettersen | 504 s. | ★★★★☆
22514119Hirka er strandet i en døende verden. Der dras hun mellom menneskejegere, likfødte og lengselen etter Rime. Verdenen hun har havnet i er helt forskjellig fra den hun kommer fra og hun må kjempe for både å overleve og finne sin plass. Men kampen for å overleve blekner mot det som kommer, når hun innser hvem hun er. Kilden til råta har tørstet etter frihet i tusen år. En frihet bare Hirka kan gi. Råta er bok to i serien Ravneringene som handler om haleløse Hirka. Et problem med å skrive en veldig god førstebok er at forventningene til bok to fort blir ganske høye. Jeg falt veldig for den første boka og var spent på hvordan serien skulle fortsette og om den kunne holde det samme nivået gjennom tre bøker. Jeg ble på ingen måte skuffet, Siri Pettersen skriver veldig bra og holder godt på spenningen, men jeg ble ikke like fanget som jeg ble da jeg leste Odinsbarn. Det kan ha noe med at jeg alltid er litt mer skeptisk til fantasy som foregår i «vår verden», jeg mister litt fortere tråden, uten at jeg helt vet hvorfor. Samtidig synes jeg jo at Siri løser det å la handlingen foregå i vår verden på en veldig god måte. Hun får definitivt frem noen viktige poenger om en verden som er i ferd med å dø, og det setter jeg veldig stor pris på. Alt i alt vil jeg si at Råta er en god bok, det er virkelig god fantasy, men jeg ble kanskje litt utålmodig og falt litt ut av og til. Det kan kanskje ha noe med at det er midtdelen av en serie. Nå er jeg uansett veldig spent på hvordan dette skal ende!

«Hirka satte seg opp i senga. Folk her var besatt av tid. Som om det aldri var nok av det. Alt hun trengte å gjøre, var å se ut. Himmelen viste hvor lenge hun hadde sovet. Hun trengte ikke tiden i mindre stykker enn det.»

Reklamer

2 tanker om “3 bøker jeg har lest i det siste”

  1. Jeg ble veldig nysgjerrig på This Modern Love altså 🙂

    Selv er jeg veldig glad i Råta, men enig i det du sier om vår verden og at det er bok 2. Jeg syns nok også at Odinsbarn og Evna var best, men jeg digger hele serien 😀 Håper du liker Evna da! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s