boksnakk

Lesemål 2016: en oppsummering

skjermbilde-2016-12-27-kl-11-55-25

 • Lese minst 60 bøker totalt.

Da jeg satte opp lesemålene mine for 2016, var vi allerede godt inne i året og lesingen min hadde gått mye dårligere enn tidligere år. Jeg var derfor ganske sikker på at 60 var det meste jeg kom til å klare. Heldigvis økte leselysten og lesefarten i månedene som fulgte og jeg endte med å lese 67 bøker totalt. Det sier jeg meg fornøyd med, til tross for at det er en del færre bøker enn jeg leste i fjor. Kanskje rekker jeg en bok eller to til også, før året er helt over.

 • Kun lese bøker skrevet av kvinner frem til studiestart.

Å kun lese bøker skrevet av kvinner var ikke noe problem i det hele tatt. Jeg leste gode bøker hele sommeren og tenkte egentlig fint lite over at bøkene jeg leste var skrevet av kvinnelige forfattere. Man kan lese ganske bredt og variert selv om man bare leser bøker skrevet av ett kjønn. Prosjektet oppsummerte jeg litt mer i dette innlegget.

 • Lese minst 5 biografier.

bio

Dette lesemålet glemte jeg litt bort i løpet av årets siste måneder, men jeg har likevel klart å lese fem biografiske bøker i løpet av året. Favoritten blant disse fem er uten tvil Just Kids av Patti Smith, den kommer jeg nok til å lese flere ganger. Jeg likte også veldig godt Og hver morgen våkner jeg av Marita Hansen og The Art of Asking av Amanda Palmer. Alle fem bøker ga meg mye og jeg er glad for å ha lest dem.

 • Lese minst én bok av en forfatter fra hver verdensdel.

Dette er kanskje det viktigste målet på lista, men også et av de aller vanskeligste. Jeg leser først og fremst bøker skrevet av forfattere fra Norge, England og USA, men i år har jeg forsøkt å finne bøker fra andre steder i verden også. Jeg klarte ikke å lese meg gjennom hver verdensdel, men jeg leste likevel en del bøker fra helt andre land enn de jeg leser mest fra. Blant favorittbøkene mine i år er Søstrene Makioka av Jun’ichirō Tanizaki fra Japan, Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie fra Nigeria og The Fishermen av Chigozie Obioma fra Nigeria. Neste år skal jeg prøve å lese enda mer variert.

 • Lese minst 5 klassikere.

klass

Jeg leste en del klassikere i år, så å nå målet på 5 var ikke spesielt vanskelig. Favorittene mine var Mrs Dalloway av Virginia Woolf og Rebecca av Daphne du Maurier. De to bøkene kommer til å sitte igjen i meg lenge.

 • Lese minst 3 favorittbøker på nytt.

2016 var absolutt ikke året for å lese bøker på nytt. Jeg leste Harry Potter and the Philosopher’s Stone, men ellers sto favorittbøkene på hylla eller lå i esker hele året. Neste år skal jeg i hvert fall prøve å få lest Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg og Drømmefakultetet av Sara Stridsberg på nytt.

skjermbilde-2016-12-27-kl-14-03-03

Hvis dere vil se alle bøkene jeg leste i år, kan dere klikke dere inn på oversikten min på goodreads.

Hvor mange bøker leste du i 2016? Hvilke bøker likte du best? Har du noen mål for neste år?

Reklamer

12 tanker om “Lesemål 2016: en oppsummering”

 1. Jeg har lest 40 bøker i år, og klarer kanskje noen til før året er over 🙂 Likte best Innsirkling-trilogien til Carl Frode Tiller, En tid for alt av Knausgård og De urolige av Linn Ullmann. Målet for 2017 er å lese mye mer av utenlandske forfattere, og kanskje litt flere klassikere!

 2. Siden jeg holder på med bok 104 for i år og lesemålet mitt var 98 har ting gått veldig bra på bokfronten og jeg har lest veldig mye fint. De beste bøkene jeg har lest i år er «Björnstad» av Fredrik Backman, «Et lite liv» av Hanya Yanagihara og «Some kind of happiness» av Claire Legrand og jeg likte «Hamilton: The Revolution» utrolig godt i tillegg =D Hva angår 2017 er et av lesemålene mine å lese mer bøker av norske forfattere og utover det så tar jeg ting litt som det kommer 🙂

  Ellers et fint innlegg og en god oversikt.

  1. Wow, 104 er veldig imponerende! Ser ut som du har fått lest mange gode bøker også 🙂 Jeg gleder meg veldig til å lese «Et lite liv» i løpet av neste år. Håper du finne noen norske forfattere du liker i løpet av 2017 🙂

 3. Jeg liker så godt slike oppsummeringsinnlegg fra året som har gått, interessant å se hva andre leser og om målene er nådd. Jeg har så langt lest 56 bøker i år, men tror jeg skal rekke et par til. Jeg synes jeg har lest mye bra, og Kjærlighet i koleraens tid, Åndenes hus, Napoli-serien og Forbrytelse og Straff er favoritter. Målet for 2017 er å lese mer noveller og dikt. Leser nesten bare romaner har jeg funnet ut.

 4. Åh, du har jo fått lest masse! Jeg har lest 26 bøker i år, men det blir nok 27 før nyttår. Jeg tør ikke sette for høyt mål for neste år, da jeg vet det blir et travelt år, men kanskje 24! I tillegg har jeg et mål om å lese mer norsk krim og flere klassikere i 2017.

 5. Jeg leste 157 bøker i fjor, skjønner ikke helt hvordan det gikk til men. I år har jeg satt et ambisiøst mål på 150 bøker. Jeg er usikker på om det kommer til å gå. 2017 blir antageligvis travlere enn det 2016 var på mange måter, men vi får se. Og så vil jeg jo fullføre de to leseutfordringene jeg har blitt med på; Back to the Classics og din leseutfordring 🙂

  Jeg likte også Just kids og Rebecca veldig godt! Synes generelt sett jeg har lest mye bra i 2016. To av favorittene er Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin og Åndenes hus av Isabel Allende, tror jeg.

  1. Det er veldig imponerende! Tror det skal ganske mye til for at jeg klarer å lese over hundre bøker på ett år… 😛
   «Håndbok for vaskedamer» er jeg veldig nysgjerrig på, så mulig jeg må prøve meg på den i år 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s