bloggutfordring, hverdag

Jeg glemmer aldri

p11307792

Noe av det jeg er aller mest redd for, er å glemme.

Jeg vil huske de store tingene. Vennskap. Forelskelser. De første kyssene. Kjærlighetssorg. Turer til nye steder. Sorgen som følger når noen dør. Å komme inn på et studie jeg ikke trodde jeg var god nok til. Å flytte hjemmefra for første og andre gang. Tunge beskjeder. Gode beskjeder. Valgene jeg har måttet ta.

Men jeg vil også huske de små tingene. En samtale jeg ikke ville at skulle ta slutt. En klem. Alle smakene fra barndommen som ikke finnes lenger. Lukten ute på hytta om sommeren. Pelsen til hunden jeg vokste opp med. Å stå på en scene og huske replikken jeg trodde jeg skulle glemme. De første historiene jeg fant på. Latteren til vennene jeg har mistet. Brevene jeg sendte. Kilingen i magen da jeg var ordentlig forelska for første gang. Et håndtrykk. Et blikk. Et smil.

Det er kanskje derfor jeg skriver dagbok. Jeg vil huske alt. Jeg vil kunne lukke øynene og gå tilbake til noe som var. Og for å hjelpe meg med det, skriver jeg ned så mye som mulig. Jeg har flere esker fulle av dagbøker. Jeg har skrevet om å være barn og ikke kunne forstå hvorfor vennene jeg trodde jeg skulle ha for alltid plutselig sviktet. Jeg har skrevet om all angsten og frykten som følger med det å begynne på en ny skole eller i en ny jobb. Jeg har skrevet om forelskelse, jeg har skrevet om sex, jeg har skrevet om kjærlighetssorg. Jeg har dokumentert vennskap og familieforhold, håp og håpløshet, glede og sorg. Jeg har skrevet om dagene der ingenting skjedde og dagene der alt skjedde. Jeg har skrevet om livet og om døden og om alt som finnes mellom. Jeg har skrevet ned livet mitt.

Jeg skriver for å ikke glemme. Jeg skriver for å kunne gripe tak i noe som ikke finnes lenger. Jeg skriver for å huske hvem jeg er.

Jeg er med i en bloggutfordring der vi som er med skriver om et bestemt tema hver uke. Denne ukens tema er «jeg glemmer aldri». De andre som er med på utfordringen er:

Caroline • Nadia • Marie • JuneCaroline •  RenateLisa 

Reklamer

7 tanker om “Jeg glemmer aldri”

  1. Ett av nyttårsønskene mine for året er å bruke femårsdagboken min, og skrive en liten setning fra hver eneste dag. Fordi jeg vet hvor glemsk jeg er. Og jeg får angst av å tenke på alt jeg glemmer.

    Superfint innlegg. Kjekt å ha deg med i utfordringen 🙂
    God lørdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s