bloggutfordring, boksnakk

Bøker lest i januar

p1130793

I løpet av januar leste jeg sju bøker; fem romaner, en diktsamling og ett drama. Jeg koste meg med en variert leseliste og all den ekstra tiden som følger med når semesteret ikke er helt i gang enda. De fleste bøkene jeg leste var korte og lettleste, men jeg leste også et par litt tyngre bøker. Det har absolutt vært en bra start på leseåret 2017.

Jeg leste:

 • Ungdomsskulen av Heidi Furre
 • I Love Dick av Chris Kraus
 • Alt som ikke har blitt tjoret fast av Eirin Gundersen
 • A Brief History of Seven Killings av Marlon James
 • Fortellingen om øde av Ida Hegazi Høyer
 • Vicious av V. E. Schwab
 • Brand av Henrik Ibsen

Den beste boka
Den boka jeg fikk mest ut av og som jeg kommer til å huske best er helt klart A Brief History of Seven Killings av Marlon James. Det kan ha noe med at jeg brukte lang tid på den, men det handler nok også om at den er utrolig godt skrevet. Det er noe med hele fortellerteknikken som virkelig imponerte og fascinerte meg. En god nummer to denne måneden, var I Love Dick av Chris Kraus. Den brukte jeg noen måneder på å lese og jeg koste meg veldig med Kraus’ tanker og ideer, selv om noen av referansene gikk meg litt over hodet.

Den dårligste boka
Ingen av bøkene jeg leste denne måneden var direkte dårlig, men verken Ungdomsskulen av Heidi Furre eller Fortellingen om øde av Ida Hegazi Høyer ga meg noe særlig. Begge opplevde jeg som ganske midt-på-treet. De er greie og til tider spennende å lese, men ikke så mye mer enn det. På januars siste dag, leste jeg dessuten Brand av Henrik Ibsen. Den falt ikke noe særlig i smak hos meg, men det betyr ikke nødvendigvis at den er dårlig. Jeg har bare ikke tålmodighet til tekster skrevet på rim, spesielt ikke når historien ikke engasjerer.

Månedens sitat:
«WHO GETS TO SPEAK AND WHY?, I wrote last week, IS THE ONLY QUESTION.» – Chris Kraus, I Love Dick

Lesemål for neste måned
I februar kommer nok det meste av det jeg leser til å være pensum. Heldigvis er jeg så heldig at pensumet mitt også er bøker jeg kunne valgt å lese ellers. I et av fagene mine får vi utdelt bokmanus til noen av bøkene som gis ut i år, så det gleder jeg meg veldig til. Jeg vil prøve å få lest 7 bøker i februar også, sånn at jeg blir værende litt foran på skjemaet og planen om å få lest 70 bøker i løpet av året. I tillegg er planen å kunne krysse av enda et punkt på leseutfordringen i løpet av måneden.

Hva leste dere i januar?

Jeg er med i en bloggutfordring der vi som er med skriver om et bestemt tema hver uke. Denne ukens tema er «januar». De andre som er med på utfordringen er:

Caroline • Nadia • Marie • JuneCaroline •  RenateLisa  • Tine Katrine

Reklamer

11 tanker om “Bøker lest i januar”

 1. Leste selv «Alt som ikke har blitt tjoret fast» i januar og likte den veldig godt og har ellers lest «Vicious» tidligere, en bok som for min del falt veldig i smak. Syns ellers flere av de andre bøkene du har lest denne måneden også høres interessante ut, men ingen av dem blir nok prioritert lesning med det første. Leste selv åtte bøker i januar, noe som gjør at jeg er helt etter skjema når det gjelder mitt lesemål for i år (99 bøker) og den som ga meg mest var nok «The Bear and the Nightingale» av Katherine Arden som er en ganske ny bok som jeg syns virkelig fortjener å bli lest 🙂

 2. Jeg leste 9 bøker i januar! Ikke verst, faktisk. Jeg har nettopp begynt på I Love Dick selv, men så langt er jeg ikke helt frelst (er bare på side 25 eller noe though hehe). Highlights av januar-lesinga var ‘Søster’ av Gro Dahle, ‘Simon vs the Homo Sapiens Agenda’ av Becky Albertalli, og The Goldfinch av Donna Tartt! 🙂

  1. 9 bøker er veldig bra! Håper du like I Love Dick bedre etter hvert. Tror det er en bok man enten liker eller ikke, stilen er jo ganske spesiell, så den er nok ikke noe for alle. Simon vs the Homo Sapiens Agenda har jeg veldig lyst til å lese og The Goldfinch er en av mine favoritter! 🙂

 3. I love Dick står på min leseliste også. Ellers har jeg ikke lest noen av bøkene du har lest i januar. Har lest noe av Hegazi Høyer eller Furre tidligere, men ingen av dem har imponert meg veldig – hvis jeg ikke husker feil. Sukk, er det rart jeg leser lite norsk samtidslitteratur? Føler jeg ofte blir skuffet og kjeder meg mens jeg leser. Forresten, så gøy og spennende at dere får lese bokmanus på studiene! 🙂

  1. Jeg har heller enda ikke likt noe av Hegazi Høyer eller Furre så veldig. Synes ofte de har gode utgangspunkt, men at de ikke klarer å utnytte det helt, dessverre.
   Gleder meg veldig til å lese bokmanus! Det er veldig gøy at vi får gjøre det 🙂

 4. Tilbaketråkk: FINT I JANUAR
 5. Dæven, så flink du er til å lese! Veldig inspirerende. Jeg er utrolig glad i å lese selv og leste *masse* som barn, men nå går det mest i pensumbøker. Må kanskje bli flinkere til sette av tid til en roman innimellom! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s