hverdag, lister

Q&A – svar på spørsmålsrunden, del I

p1130117

Når startet du bloggen og gjerne fortell oss hvorfor?
Jeg har blogget i veldig mange år nå. Den første bloggen jeg brukte aktivt het lillefrknorge. Den startet jeg på høsten i 2008. Før det blogget jeg på et par ulike plattformer, men det var nok først på blogg.no at jeg fant en form jeg likte. Akkurat hvorfor jeg begynte å blogge er jeg usikker på, men jeg tror det handlet om at jeg ønsket å uttrykke meg. Jeg har alltid hatt et sterkt behov for å skrive og en blogg ble for meg et naturlig sted å dele tekster på. I tillegg handler det nok også litt om at jeg har slitt mye sosialt og at jeg har behov for et sted hvor jeg blir hørt og får sagt det jeg faktisk tenker.

Hva liker du mest å gjøre?
Jeg liker aller best å være sammen med de jeg er glad i, men jeg er også selvfølgelig veldig glad i å lese og skrive.

Hva ser du på for tiden?
Først og fremst ser jeg på nye episoder av favorittseriene mine når de kommer ut, akkurat nå gjelder det Call the Midwife, Grey’s Anatomy og Criminal Minds. I tillegg følger jeg med på Farmen Kjendis og Sofa.

Hva hører du på?
Jeg hører enten på en spilleliste med (omtrent) alle sangene jeg liker eller på The 1975. Det går egentlig mest i The 1975, det er det bandet som er viktigst for meg for tiden. I tillegg har jeg hatt Shape of You av Ed Sheeran litt på repeat siden den ble sluppet.

Har du noen favoritter i bloggosfæren? Hvis du har fortell oss gjerne hvem og hvorfor?
Jeg leser veldig mange blogger, noen klikker jeg meg inn på hver gang jeg ser de har publisert noe, andre er jeg innom når jeg er på min ukentlige(?) bloggrunde. Favorittene mine er de som skriver godt om interessante temaer og sterke meninger. Noen av favorittene mine er:
– Kathleen: som skriver mye om litteratur, naturvern og feminisme; de tre tingene som kanskje engasjerer meg aller mest i verden. Hun er dessuten veldig flink med ord.
– Siri: som skriver om lesing og løping. Den løpegreia er nok ikke noe som interesserer meg så veldig, men alt om bøker og tanker rundt lesing leser jeg gjerne. Siri skriver på en veldig humoristisk og ærlig måte.
– Linn (Rosenborg): som skriver om veldig mye viktig tematikk. Dette er nok den mest samfunnsengasjerte bloggen jeg leser. Jeg liker veldig godt måten hun skriver på og hvilke temaer hun velger å ta opp.
– Julia: som ikke blogger så ofte, men som skriver så bra at det ikke gjør noe. Hun skriver med en slags selvfølgelighet og letthet som jeg misunner.
– Lisa: som først og fremst skriver om litteratur og som gjør det på en veldig god måte. Bloggen hennes er lys og lett og jeg blir alltid inspirert av det hun deler.
– Linn (Strømsborg): som er forfatter og skriver mye om livet som skribent. Jeg er veldig glad i skrivestilen og ærligheten hennes.
Marie: som skriver tekster fulle av ordspill og gode formuleringer. Hun skriver om reising og samfunnet og livet generelt, og jeg digger det!

Er du noen bøker du absolutt skulle ønske du aldri hadde lest?
Godt spørsmål! Jeg kunne ønske jeg hadde lest litt færre Nicholas Sparks-romaner da jeg var 16, slik at jeg kanskje hadde hatt et litt mer realistisk syn på kjærligheten og alt det der. Jeg har også lest noen ungdomsromaner de siste årene som jeg kunne ønske jeg hadde holdt meg unna, rett og slett fordi jeg synes de er så dårlige at jeg blir provosert av at de i det hele tatt har blitt publisert. Noen eksempler er The Selection av Kiera Cass, The Night We Said Yes av Lauren Gibaldi og Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins. Jeg angrer også på at jeg brukte tid på After You av Jojo Moyes og The Time Keeper av Mitch Albom i fjor.

Hvilke bøker er dine favoritter og hvorfor?
Min absolutte favoritt er Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad. For meg handler det om en kombinasjon av tanker jeg kjenner meg igjen i og et veldig godt språk. Jeg liker at boka er litt stillestående selv om det skjer mye. Jeg tror jeg er litt Mattias, kanskje litt mer enn jeg liker. Ellers er jeg veldig glad i Harry Potter, bøkene til Trudi Canavan og bøkene til Tore Renberg. Det er bøker som gir meg mye i tillegg til at de er spennende å lese.

p1120509

Hvis livet ditt var en film, hvilken sjanger hadde det vært?
Det er et veldig vanskelig spørsmål, men jeg vil kanskje si drama? Litt sånn Sofia Coppola-aktig, kanskje? En sånn film der det egentlig ikke skjer så innmari mye, men hvor det skjer en del inne i hodet til karakterene. Livet mitt ser riktignok ikke like pent ut som en Coppola-film da. (Okei, det kan hende jeg bare kunne ønske livet mitt var en Sofia Coppola-film)

Kan du fortelle oss om noe som skjer i 2017 som du ikke har fortalt oss?
Foreløpig har jeg ingen store planer for 2017. Jeg har vel egentlig tenkt til å ta ting litt som de kommer. Derfor tror jeg egentlig ikke det er noe spesielt jeg kan fortelle om. Foreløpig er 2017 tusen ganger bedre enn 2016, så jeg gleder meg til resten av året.

Hvilken drøm har du hatt lengst?
Å skrive bok. Det har jeg hatt lyst til så lenge jeg kan huske.

Hva slags musikk får deg til å danse?
Jeg danser så å si aldri, så det er nok ikke noen bestemt musikk som gir meg mer eller mindre lyst. Om jeg danser eller ikke avhenger mer av humøret enn musikken egentlig.

Hva prioriterer du vekk når du leser så mye?
Jeg føler egentlig ikke at jeg prioriterer bort noe som helst. Lesingen har vært en stor del av livet mitt så lenge jeg kan huske, så det føles helt naturlig å bruke mye tid på det. I det siste har jeg vel heller prioritert bort lesingen fremfor å prioritere bort andre ting. Det har nok skjedd at jeg har prioritert bort noe sosialt for å lese, men jeg det har sjelden føltes som et tap.

Hva er dine fem favorittbøker?
Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad
Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg
Harry Potter and the Order of the Phoenix av J. K. Rowling
Drømmefakultetet av Sara Stridsberg
The Road av Cormac McCarthy

Og fem favoritt TV-serier?
Call the Midwife
Grey’s Anatomy
Shameless
Gilmore Girls
Lost

Og artister?
The 1975
McFly
Ed Sheeran
Ellie Goulding
Daniel Kvammen

Og filmer?
What’s Eating Gilbert Grape
Blue Valentine
Somewhere
Mannen som elsket Yngve
Mission Blue (min favorittdokumentar!)

Har du kjæreste?
Ja ❤

Hva gjør du (jobb/studier osv)?
Jeg fullførte min andre bachelorgrad nå til jul, så akkurat nå er jeg i en liten mellomfase der jeg venter på masteropptaket til høsten. Dette semesteret tar jeg tre fag; to masteremner (NOR4460 – affektiv narratologi og NOR4314 – litteraturkritikk) og ett bacheloremne (NOR2312 – sammensatte tekster). Ved siden av studiene har jeg en liten deltidsstilling i Norli der jeg jobber omtrent 4-5 vakter i måneden.

Kan du beskrive deg selv med fem setninger?
Jeg er en 26 år gammel jente (kvinne?) som er født og oppvokst på Østlandet. Min største lidenskap er skriving og historiefortelling, men jeg brenner også for litteratur, feminisme og miljøvern. Som person er jeg stille, usikker og innesluttet, men jeg er også sta, åpen og nysgjerrig. Jeg trives aller best sammen med mennesker jeg kjenner godt og stoler på og knytter meg som regel sterkt til de jeg er glad i. Jeg er en drømmer og befinner meg ofte på flere steder samtidig.

p1120782

To be continued…

 

Reklamer

11 tanker om “Q&A – svar på spørsmålsrunden, del I”

  1. Jeg kan fortsatt ikke forstå at det går an å like Harry Potter 5 best. Så utrolig mange andre bra Harry Potter bøker å velge i (sånn ca. 6, eller 7 nå kanskje?) også velger du den?!

  2. Å, så gøy å lese! Du har akkurat samme favorittbok som meg, godt valg! Selv har jeg alltid likt Harry Potter 4 best, men jeg leser dem om igjen nå (har ikke lest den siden barndommen) og er spent på om jeg skrifter mening.

    1. Virker som de fleste velger seg en favoritt av helt forskjellige grunner, det er egentlig ganske interessant å høre folk snakke om hvilken de har som favoritt 🙂 Jeg tror jeg snart må lese alle bøkene på nytt for å finne ut om jeg fortsatt liker den femte best 🙂

  3. Tusen takk for veldig fint kompliment! Jeg kjenner meg bemerkelsesverdig godt igjen i det du skriver, og bestemte meg akkurat for at nuh! er det på tide å få lest Drømmefakultetet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s