boksnakk, denne måneden

Bøker lest i februar

p1130868

Februar var ikke en spesielt god lesemåned for min del. Leselysten var rett og slett fraværende og jeg måtte tvinge meg selv til å plukke opp bøkene for å lese. Likevel kom jeg meg gjennom til sammen seks bøker og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg fikk også lest ganske variert, selv om jeg kun leste norske bøker denne måneden. Jeg liker å lese litt bredt, så spennet mellom den idealistiske og underholdende romanen til Nygårdshaug og den poetiske og langsomme romanen til Bakke passet meg fint.

Jeg leste:

 • Hedda Gabler av Henrik Ibsen
 • Himmelblomsttreet av Gert Nygårdshaug
 • Alberte og Jakob av Cora Sandel
 • Havende av Gunstein Bakke
 • Få meg på, for faen av Olaug Nilssen
 • Uten vesentlige feil og mangler av Linda Skomakerstuen

Den beste boka
Det er ingen tvil om at den beste boka jeg leste denne måneden er Havende av Gunstein Bakke. Det er en enormt velskrevet roman med en interessant historie og spennende karakterer. Denne er en del av leseutfordringen min, så jeg kommer til å skrive mer om boka i et eget innlegg. I tillegg til Havende likte jeg også Himmelblomsttreet av Gert Nygårdshaug og Alberte og Jakob av Cora Sandel veldig godt.

Den dårligste boka
Den dårligste boka denne måneden kan jeg foreløpig ikke si så mye om, for den er ikke utgitt enda og har en sperrefrist på seg, men jeg kan røpe at det er boka Uten vesentlige feil og mangler av Linda Skomakerstuen. Den falt dessverre ikke helt i smak hos meg.

Månedens sitat:
«Det er det viktigste, kjem ho til å seie til reporteren, gjerne Halvor Folgerø frå Vestlandsrevyen: – Å bli elska. Då kjem resten av seg sjølv.»
– Olaug Nilssen, Få meg på, for faen

Lesemål for neste måned
I mars håper jeg for det første å få lest mer enn jeg gjorde i februar. Jeg har lyst til å lese litt mer internasjonalt og har allerede begynt på The Vegetarian av koreanske Han Kang. Jeg kommer nok også til å lese en del pensumlitteratur, og da er det blant annet Dag Solstad, Dan Andersen og Karl Ove Knausgård som står for tur.

Hva leste dere i februar?

Reklamer

8 tanker om “Bøker lest i februar”

 1. Alberte-trilogien står høyt hos meg! De bøkene er noen av mine alltime-favoritter så langt i livet. Havende har jeg også vært nysgjerrig på, så blir fint å lese et innlegg om den boka.

  I februar leste jeg «Menn som ingen treng» av Frode Grytten (min første av han, likte den godt), «Tredje person entall» av Vigdis Hjorth (god den også), «Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen» av Knut Nærum (synes den falt litt utover i boka) og «Fuglane» av Tarjei Vesaas (også god, men ingen ny superfavoritt.)

  1. Ja, Alberte-trilogien er så fin. Nå mangler jeg bare å lese den tredje boka, men tror jeg må spare på den litt.
   Jeg håper på å få ferdig innlegget om Havende om ikke så altfor lenge 🙂

   Ser ut som du har lest deg gjennom noen gode bøker denne måneden, den nye til Grytten har jeg veldig lyst til å lese!

 2. Leste ni bøker i februar selv (har skrevet mer om hvilke på bloggen min) og den beste boka jeg leste i februar var nok «The summer that melted everything» av Tiffany McDaniel som var usedvanlig vakkert skrevet og veldig interessant. Syns ellers at du ikke skal være så misfornøyd for seks bøker er absolutt bra og du har jo fått lest mye forskjellig så yay 🙂 Fin oppsummering!

  1. Det høres ut som en god bok, takk for tips! 🙂 Jeg er absolutt ikke misfornøyd med å ha lest seks bøker, men målet er å lese rundt sju-åtte bøker i måneden 🙂

 3. Vad tyckte du om Hedda Gabler? Jag har sett den på scen, men inte läst den, så jag är lite nyfiken.

  1. Jeg likte den, men jeg tror nok den gjør seg litt bedre på en scene. Å lese drama er jo litt krevende fordi man mangler litt av de referansene og utdypningene man har i romanformatet, så jeg synes ofte det blir litt tungt å lese. Hedda Gabler er nok ikke mitt favorittstykke av Ibsen, men det har absolutt mye godt i seg. Jeg har veldig lyst til å se en oppsetning av det! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s