boksnakk

3 bøker jeg har lest i det siste

Uten vesentlige feil eller mangler av Linda Skomakerstuen
33783750Elvira bor alene i barndomshjemmet sitt i Risør. Hun jobber som revisor og trives best i sitt eget selskap. Andre mennesker forstår hun seg ikke på. Hun holder dem helst på avstand. Dette fungerer fint helt til den pensjonerte jordmoren i nabohuset brått dør og kvinnen som leier stua på toppen av heia, forsvinner. Elvira mistenker at noe ikke er helt som det skal og bestemmer seg for å nøste opp det som tilsynelatende er et mysterium med mange løse tråder. Uten vesentlige feil eller mangler forsøker å være mange ting samtidig. Den er litt krim, litt humor, og litt kjærlighetsroman. Jeg mener ikke at dette er en umulig kombinasjon, men Skomakerstuen får det dessverre ikke helt til. Det blir rotete og til tider rett og slett litt fjasete. Humoren bygger på stereotyper vi har sett før, karakterene fremstår som typer og store deler av romanen forsvinner i forutsigbare retninger og dårlige dialoger. Romanens største svakhet ligger for meg i språket. Det er enkelt og pregløst, til tider både stivt og klønete. Romanen har for all del en slags varme og deler av historien er interessant, men det blir borte i et mysterie som egentlig ikke er spesielt spennende å følge med på. Jeg blir mer irritert enn interessert. ★★☆☆☆

Hvordan er det med deg, Elvira Antonsen? Er du uten vesentlige feil og mangler?

James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug
33797443
Kenneth samler på stjerneskudd og bruker hvert ønske på at storesøster Jenny ikke skal forsvinne. Han kommer fra en familie som ikke klemmer og han drømmer om å leve av å skrive. Før han flytter hjemmefra, må han knekke mormoren og få henne til å avsløre alle hemmelighetene sine før hun dør. Etterpå drar han ut i verden og får oppleve hvor vanskelig det kan være å være seg selv og å leve av det man alle helst vil. James Franco spytter når han snakker er en veldig sterk roman. Erik Eikehaug skriver godt, han er tydelig og morsom. Selv om historien selvfølgelig er ganske spesifikk, er det mye mange kan kjenne seg igjen i. Romanen tar for seg mange ulike temaer uten at det blir rotete. Han beskriver blant annet godt hvordan det kan føles å ville skrive samtidig som man føler at man ikke er helt god nok. Jeg kjenner meg godt igjen i følelsen av å sitte i et rom sammen med andre skribenter og føle at jeg er den svakeste. Karakterene hans er dessuten tydelige og komplekse. Jeg koste meg veldig da jeg leste denne. Det er en varme og humor der som gjør den til tider tunge tematikken lettere å svelge. Jeg liker også at han tør å ta med virkelige personer inn i romanen. James Franco gjør seg bra som romankarakter! Er dette en perfekt roman? På ingen måte. Men det skal den heller ikke være. Det er en god roman, en fengende roman. En roman alle burde lese. ★★★★★

«I love you, I love you, I love you, I love you.»
Jeg klarer bare å si det på engelsk. Sier jeg det på norsk, blir jeg flau. R-en i elsker er for voldsom.

Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm
30622333
Jens er redd for mange ting. Han er redd for å drite seg ut, redd for vann og redd for blod. Edor er ikke redd for noe. Han er sammen med Beate, øver på nye skatetriks, bader i havet og svømmer lenger ut enn han burde. Så møter han Jens og plutselig er Edor redd for noe likevel. Han er redd for måten Jens får det til å krible i magen hans på. Nærmere kommer vi ikke er Monika Steinholms andre ungdomsroman. Jeg likte veldig godt debuten Fuck verden da jeg leste den i 2015 og har hatt lyst til å lese bok to lenge. I Nærmere kommer vi ikke får vi gjensyn med karakterene fra forrige roman, men i denne er det Jens som er hovedpersonen. Vi følger han i en tid der han forsøker å akseptere den han er. Jeg likte nok ikke denne boka like godt som jeg likte den første, men den er likevel god. Jeg liker måten Steinholm skriver om seksualitet på, jeg liker at hun velger å vise bredden og ikke bare bruker stereotyper. I tillegg skriver hun med et godts språk og skaper gode karakterer. Jeg synes kanskje at denne romanen manglet litt på handlingsfronten, det ble litt for knapt for min del, men det er absolutt en god roman om forelskelse og å forsøke å finne ut av sin egen seksualitet. Jeg kunne ønske jeg hadde lest flere romaner som dette da jeg var 16, jeg tror Steinholm treffer målgruppa veldig godt. ★★★★☆

Hvor mye tid skal jeg egentlig måtte gi fra meg? Jeg kan ikke gå hele livet og vente på folk. Man vet aldri hvor lang tid man har. Venter man for lenge, er det kanskje for sent. Jef vet allerede hva de kommer til å skrive på gravsteinen min. Han ventet.

Reklamer

6 tanker om “3 bøker jeg har lest i det siste”

  1. Ah, din anmeldelse av Eikehaug er som å lese mine tanker! Det sitatet er dessuten mitt favorittsitat fra boka (tror jeg, hehe) ❤ Likte veldig godt Nærmere kommer vi ikke også, men Skomakerstuen styrte jeg litt unna pga. trodde ikke helt den kom til å falle i smak. Tror din anmeldelse har bekreftet det jeg fryktet ang. hennes bok.

    Jeg er veldig fan av disse '3 bøker jeg har lest'-innleggene dine! Liker godt å få korte men bra anmeldelser 🙂

  2. Fint innlegg. Jeg prøver å være flink og ikke kjøpe alt jeg får lyst på for tiden, men jeg har veldig, veldig lyst til å lese boka til Eikehaug, den høres ut som en bok som vil passe meg midt i blinken. I slutten av mai har jeg planer om å bestille en del bøker på Amazon som en veldig tidlig bursdagsgave til meg selv, kanskje jeg i samme slengen skal bestille Eikehaugs bok på Adlibris eller noe sånt da sånn at den kan være super sommerlesning, vi får se hva jeg gjør 😉 Gode omtaler i alle fall og ha en fortsatt fin dag =D

  3. Lest og likt både «James Franco….» og «Nærmere kommer vi ikke», Skomakerstuen sin bok har jeg på vent men etter flere heller lunkne omtaler av den så legger jeg den litt til sides foreløpig og heller konsenterer meg om andre bøker. Ha en fin ettermiddag 🙂

    1. Du går ikke glipp av noe ved å ikke lese «Uten vesentlige feil eller mangler» med det første, det finnes mange gode bøker som burde prioriteres før den 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s