boksnakk

Bøker lest i mars

17622844_10158674327055727_1574103904_o

Denne måneden gjorde jeg det jeg egentlig aldri hadde tenkt til å gjøre. Jeg begynte å lese ebøker. Det begynte som en nødløsning da jeg ikke hadde råd til de bøkene jeg hadde aller mest lyst til å lese, og etter at jeg først hadde begynt, var det så lett å bare fortsette. For én ting skal ebøker virkelig ha, de er lett tilgjengelige. Denne måneden leste jeg til slutt 11 bøker til sammen, 9 av dem leste jeg på mobilen. Det er tall jeg er veldig fornøyd med, selv om jeg ikke leste så mange av de bøkene jeg egentlig hadde planlagt å lese.

Jeg leste:

 • Et sted på grensen av Emilie Edland
 • Chicks o’hoi av A. N. P.
 • James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug
 • Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm
 • Rastløs av Kenneth Moe
 • Den 13. disippel av Tom Egeland
 • Er hun din? av Nils-Øivind Haagensen
 • Leiligheten av Nora Szentiványis
 • Alt det lyse og alt det mørke av Brynjulf Jung Tjønn
 • Elskere av Mattis Øybø
 • De urolige av Linn Ullmann

Den beste boka:
Jeg leste mange gode bøker denne måneden, men favoritten min er nok James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug. Den er velskrevet og forteller en engasjerende historie. Jeg synes den begynner bedre enn den slutter, men det er absolutt en veldig imponerende debutroman. Ellers likte jeg også Er hun din? av Nils-Øivind Haagensen og Leiligheten av Nora Szentiványis veldig godt! Leiligheten er nok den beste boka jeg leste denne måneden, selv om jeg likte James Franco spytter når han snakker best.

Den dårligste boka:
Det må nok være Chicks o’hoi av A. N. P. Jeg har skrevet mer om hvorfor her. Jeg likte heller ikke Den 13. disippel av Tom Egeland spesielt godt, det skal jeg si mer om i et innlegg om ikke så lenge.

Månedens sitat:

Hva om litteratur er både symptom og medisin om hverandre? Hva om det skifter så umerkelig mellom de to, at man tror det er det ene, når det egentlig er det andre?
– Kenneth Moe, Rastløs

Lesemål for neste måned:
Å fortsette å lese mye. Akkurat nå vil jeg bare komme meg gjennom mye litteratur, det er ikke egentlig så viktig hva det er. Jeg vil også prøve å lese litt bredere og ikke bare lese norske forfattere.

Hva leste dere i mars?

Reklamer

11 tanker om “Bøker lest i mars”

 1. 11 bøker er himla imponerende! Har hørt mye bra om Elskere, Er hun din?, og Leiligheten, og Eikehaug sin debut vil jeg helst fortelle alle jeg kjenner om, hehe.

  I mars har jeg lest 7-nesten-8 bøker, blant annet Eikehaug, Oneiron, Vinternoveller av Ingvild Rishøi, Ein gong var dei ulvar av Therese Tungen, og I Love Dick av Chris Krauss!

 2. E-bøker er veldig greit av og til, synes jeg. Vil nok fortsette å lese papirbøker, men e-bøker er veldig praktisk på reise og lignende. Jeg har jo et lesebrett, men det har jeg brukt lite de siste månedene egentlig. Kanskje mest fordi det ikke går an å låne via ebokbib der.

  11 bøker er et veldig bra antall! Vi leser ganske forskjellige bøker, tror jeg. Jeg leser veldig lite norsk egentlig, men en av mine favoritter fra mars er Av måneskinn gror det ingenting av Torborg Nedreaas. Hva synes du om De urolige forresten?

  1. Ja, det er en av grunnene til at jeg neppe skaffer meg lesebrett med det første, det blir så tullete hvis jeg ikke får lest alt jeg vil på det. Å lese på mobilen fungerer greit for meg, så kommer nok til å fortsette med det 🙂

   Denne måneden leste jeg nesten bare norsk, men skal prøve å variere det litt fremover. «Av måneskinn gror det ingenting» har jeg hørt så mye bra om! Har den på hylla også, så burde vel få lest den snart. Jeg likte «De urolige» godt. Jeg synes kanskje den var litt ensformig og repeterende, men det er absolutt en velskrevet bok med interessant tematikk 🙂

 3. Håper å få lest «James Franco spytter når han snakker» snart! Jeg leste fem bøker i mars, deriblant «Scrappy Little Nobody» og «Yes Please», som jeg har hatt på bokhyllen en stund. God lesing i april da!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s