boksnakk

Bøker lest i april

18209461_10158842063350727_550733275_o  18195252_10158842063355727_1547483331_o  18209875_10158842035720727_1276885433_o

I april leste jeg litt av hvert. Jeg leste krim for første gang på en evighet og synes det var helt ok, men sannsynligvis ikke noe jeg kommer til å gjøre så mye mer av. Jeg leste et par romaner på engelsk og det merket jeg at jeg hadde savnet litt. Det har gått veldig mye i nordisk de siste månedene, så det var godt med innslag av noe annet. De fleste bøkene jeg leste var ganske korte og lettleste, så det var lett å komme seg gjennom mange bøker denne måneden også. Det endelige tallet ble ti bøker og det er jeg veldig fornøyd med!

Jeg leste:

 • On the Other Side av Carrie Hope Fletcher
 • Senteret av Victoria Durnak
 • Ein gong var dei ulvar av Therese Tungen
 • Lille linerle av Myriam H. Bjerkli
 • Mine brødre av Adel Khan Farooq
 • Harry Potter and the Goblet of Fire av J. K. Rowling
 • Kindred av Octavia E. Butler
 • Lukta av våt jord om natta av Maria B. Bokneberg
 • Politisk roman av Lone Aburas
 • Sommer uten brev av Line Baugstø

Den beste boka:
Det var ingen av bøkene jeg leste denne måneden som egentlig traff meg så veldig. Senteret av Victoria DurnakEin gong var dei ulvar av Therese Tungen, Kindred av Octavia E. Butler og Lukta av våt jord om natta av Maria B. Bokneberg var ganske fine, men det var nok likevel Harry Potter and the Goblet of Fire som var månedens høydepunkt. Jeg har ikke lest den boka på mange mange år og jeg ble faktisk positivt overrasket. Den var enda bedre enn jeg husket!

Den dårligste boka:
For de som allerede har lest tankene mine om den, kommer det nok ikke som noen overraskelse at den dårligste boka denne måneden var One the Other Side av Carrie Hope Fletcher. Den var rett og slett både dårlig skrevet og dårlig redigert. Jeg likte heller ikke Politisk roman av Lone Aburas spesielt godt.

Månedens sitat:

If you want to know what a man’s like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.
– J. K. Rowling, Harry Potter and the Goblet of Fire

Lesemål for neste måned:
I mai har jeg eksamen, så da må jeg nok prioritere pensum mer enn jeg har gjort de siste par månedene. Målet mitt er å få lest en del annet ved siden av også, men jeg vet ikke helt hva enda. Jeg skal i alle fall få krysset av minst ett punkt til på leseutfordringen.

Hva leste dere i april?

Reklamer

12 tanker om “Bøker lest i april”

 1. Mye ukjent for meg på lista di for april, annet enn Harry Potter. Noen har jeg hørt om, men ikke lest. Jeg har stort sett lest Frøken Detektiv i april. Tror mye av det skyldes at jeg også leser Don Quijote. Den er ganske lang og jeg vil ikke begynne på en lengre bok før jeg er ferdig med den. Men jeg har fått et kryss på leseutfordringen din, så det er jeg fornøyd med, hehe. Håper du får ei fin uke, Julie!

 2. Jeg har ikke lest «On the Other Side», men denne måneden leste jeg «All I Know Now» av Carrie Hope Fletcher. Absolutt ikke like god som jeg håpet, selv om det selvfølgelig kan ha å gjøre med at jeg ikke lenger er tenåring. Men jeg syntes heller ikke at skrivingen var så fantastisk bra… Ellers var det mye som var ukjent for meg, unntatt Harry Potter da! Aldri feil det 🙂

  1. Nei, føler hun skriver som en med veldig lite erfaring, har lest litt i «All I know now» også, synes det blir litt flatt. Rart at ikke redaktører griper inn mer, synes jeg.

   Harry Potter er aldri feil, nei 🙂

 3. Jeg leste:
  Termin. En fremstilling av vold i Norge av Henrik Nor-Hansen
  Run av Kody Keplinger
  Senteret av Victoria Durnak
  Alice A4 av Inger Bråtveit

  Elska Run av Kody Keplinger (tenk om denne ungdomsromanen hadde eksistert da jeg selv var tenåring!). Likte også veldig godt Senteret av Victoria Durnak og Alice A4 av Inger Bråtveit. Synes Termin. En fremstilling av vold i Norge av Henrik Nor-Hansen var realistisk, og godt utført, samtidig som stilen opplevdes nokså klinisk.

 4. Det er virkelig mange bøker i løpet av en måned! Jeg føler jeg har lest mye, men tror jeg bare har kommet meg igjennom to. Jeg har lest Erlend Loe: Slutten på verden slik vi kjenner den, og samme Harry Potter bok som deg!

 5. Blir helt imponert over hvor mange bøker du klarer å komme deg igjennom i løpet av en måned! Selv har jeg hatt et mål dette året å lese/høre på en bok i måneden som ikke er fabøker. I April hørte jeg på My not so perfect life av Sophie Kinsella. Den traff meg midt i blinken og jeg koste meg skikkelig! Det er en veldig lett bok og kanskje litt «guilty-pleasure» aktig, men det er det jeg føler jeg trenger imellom litt all forskningshistorien 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s