boksnakk

Bøkene jeg leste i mai

P1140249

I mai endret jeg lesemålet mitt for 2017 fra 70 bøker til 102 bøker. Jeg tror aldri jeg har lest over 100 bøker i løpet av ett år tidligere, så det blir absolutt en utfordring å få det til. Foreløpig ligger jeg 1-2 bøker foran målet, så det burde likevel være mulig. I mai følte jeg egentlig at jeg ikke fikk lest så mye, blant annet på grunn av eksamen, men jeg endte likevel opp med å lese ni bøker totalt. Siden flere av bøkene var både lange og krevende, er jeg veldig fornøyd med hvordan måneden har gått. Jeg har fått lest så utrolig mye bra og spennende!

Jeg leste:

 • Vingebelastning av Helga Flatland
 • En av Sarah Crossan
 • Emma av Jane Austen
 • Enkle atonale stykker for barn av Dag Johan Haugerud
 • Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale
 • Og været skiftet og det ble sommer og så videre av Pedro Carmona-Alvarez
 • Karitas av Kristín Marja Baldursdóttir
 • Bergen ungdomsteater av Pedro Carmona-Alvarez
 • Stupekontroll av Neha Naveen

Den beste boka:
Denne måneden er det veldig vanskelig å velge hvilken bok jeg likte best. Flere av bøkene jeg leste, er bøker jeg kommer til å huske lenge. Emma av Jane Austen likte jeg veldig godt. Austen har noe helt eget over seg og jeg elsker karakterene og historiene hennes. Enkle atonale stykker for barn av Dag Johan Haugerud skilte seg ut på mange måter. Den var først og fremst ganske annerledes fra mye annen samtidslitteratur og jeg likte godt at han forsøker å være såpass eksperimentell. I tillegg gjorde både Og været skiftet og det ble sommer og så videre av Pedro Carmona-Alvarez og Karitas av Kristín Marja Baldursdóttir stort inntrykk på meg. De er begge bøker man bare sluker og vil ha mer av.

Den dårligste boka:
Vingebelastning av Helga Flatland var nok den boka jeg likte minst denne måneden. Den ga meg veldig lite og jeg ble egentlig ganske skuffet med tanke på vår godt jeg har likt Flatlands tidligere bøker.

Månedens sitat:

If I loved you less, I might be able to talk about it more. – Jane Austen, Emma

Lesemål for neste måned:
I juni får jeg endelig sommerferie, så da er planen å lese mye. Jeg håper på å komme meg gjennom ganske mange bøker, sånn at jeg blir litt på forskudd på lesemålet mitt. I tillegg vil jeg krysse av et par punkter til på leseutfordringen.

Hva leste dere i mai?

Reklamer

8 tanker om “Bøkene jeg leste i mai”

 1. Eg har ikje lest no i mai. Må skjerpa meg. Har jo så mången gode bøker!!!

  // I tilfelle du ikje får beskjed om at eg har svart på kommentaren din, på min blogg:

  Takk Julie 😀 Enkle tatoveringer e vakre. Veldig vakre. Og eg sko ønska at eg hadde mær plass på kroppen min te sånne typer. Haha. Og ja, det viktigaste når det gjelde tatovering e tillit te den som gjør jobben. Så synd å lesa at du følte det sånn etter siste tattis. Du kan jo kanskje få ein aen tatovør te å ta ein touch up på den ein gong du har mulighet. ♡

 2. Jeg har ikke lest noen av disse, men har litt lyst til å lese «Emma»! Det blir nok en dag. Jeg (blant annet) fikk endelig lest «James Franco spytter når han snakker i mai», og den digget jeg!

 3. Jeg leste 15 bøker i mai, noe som er rekord for antall leste bøker på en måned i år. Av bøkene du har lest i mai, så har jeg lest Enkle atonale stykker for barn, Stupekontroll og Og været skiftet og det ble sommer osv. Mener å huske jeg likte de to siste godt, er en stund siden jeg leste de. Haugerud leste jeg også i mai. Interessant bok! Jeg tror også jeg burde endre lesemålet mitt. Nå har jeg et mål om å lese 100 bøker, men jeg har allerede lest 63 (22 books ahead of schedule, i følge goodreads) og vi er ikke halvveis i året enda.

 4. Oj! Eg trur at viss eg hadde lese so mange bøker i laupet av eit år, ville hovudet mitt ha eksplodert. Korleis fungerer det med ditt?

  I mai har eg lese Lolita, noko eg gjorde i april òg. Eg synest ho er ei ganske tung bok på den eine sida, på den andre sida liker eg ikkje tanken på å ha lese ho ut.

  1. Hodet mitt har det fint 🙂 Jeg har lest mange bøker i løpet av året siden jeg var liten, så jeg er veldig vant til det.

   Lolita har jeg hørt at er både tung og bra! Har lyst til å lese den en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s