boksnakk

Sommerlesning 2017

P1140283

Jeg har ikke ferie helt enda, men det nærmer seg, og leseplanene, de er ganske klare. I sommer skal jeg lese så mye som mulig og det kommer jeg til å få mer enn nok tid til. Foreløpig ser leselista slik ut:

 • L av Erlend Loe
 • Fraværet av musikk av Rune Christiansen
 • Jernspøkelset av Ivar Aase (gratis leseeksemplar)
 • Kjærlighet og sommer av William Trevor
 • A Little Life av Hanya Yanagihara
 • Ariel av Sylvia Plath
 • M Train av Patti Smith
 • The accidental av Ali Smith
 • The God of Small Things av Arundhati Roy
 • Sula av Toni Morrison
 • The Tidal Zone av Sarah Moss
 • Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin
 • More Than This av Patrick Ness

Dette er de bøkene jeg eier og har lyst til å lese før jeg leser noe annet. Jeg er kanskje aller mest spent på The Tidal Zone av Sarah Moss, The accidental av Ali Smith og A Little Life av Hanya Yanagihara. De har jeg hatt lyst til å lese lenge og nå skal jeg endelig ta meg tid.

I fjor brukte jeg sommermånedene på å lese bøker skrevet av kvinnelige forfattere og det var både gøy og spennende, men i år velger jeg likevel bare å prioritere lystlesing. Nå som jeg sannsynligvis er ferdig med å studere føler jeg at jeg kan velge mer fritt hva jeg leser. Jeg kommer nok også til å lese mer enn det jeg har listet opp, sannsynligvis en del ebøker, men de har jeg ikke bestemt meg for enda. Det tar jeg litt som det kommer. Som sagt: lystlesing er en prioritet. God lesesommer alle sammen! 

P1140263

Hva skal dere lese i sommer?

Reklamer

13 tanker om “Sommerlesning 2017”

 1. A Little Life – Hanya Yanagihara
  Glassklokken – Sylvia Plath
  Håndbok for vaskedamer – Lucia Berlin
  Går, gikk, har gått – Jenny Erpenbeck
  Mens vi venter på Bojangles – Olivier Bordeaut
  The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood
  Deep shit, Arkansas – Victoria Durnak
  Miniatyrmakeren – Jessie Burton
  Bibbi Bokkens magiske bibliotek – Jostein Gaarder
  Sofies verden – Jostein Gaarder
  I et speil, i en gåte – Jostein Gaarder

  Listen kommer nok til å endre seg underveis gjennom sommeren, men akkurat nå er det disse jeg har mest lyst til å lese.

 2. Jeg har jo skrevet litt om det på bloggen min, vet ikke om du har lest det da, men jeg tror jeg også kommer til å prioritere lystlesing i sommer. Akkurat nå tenker jeg å sette i gang med War and Peace eller Anna Karenina av Leo Tolstoj og det kommer nok til å ta litt tid, og det tror jeg får være sommerens eneste tvangslesing. Kjenner at jeg ikke er helt i humør til å sette i gang med en så tykk bok… Men det er på tide at en av de blir lest.

  Fullførte nettopp M Train av Patti Smith og likte den godt, kanskje ikke like bra som Just kids, men likevel en god leseopplevelse. Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin er en av mine favoritter fra i fjor, gled deg! Tror kanskje jeg må lese den igjen snart.

  1. Lurt å lese masse man har lyst til ved siden av såpass tunge bøker. Tolstoj har jeg enda ikke turt å prøve meg på…

   Håndbok for vaskedamer er på lista mye fordi du har sagt så mye bra om den! Gleder meg til å endelig få lest den 🙂

 3. Ser ut til å bli en fin sommer! Selv klarer jeg forøvrig ikke sette opp noen plan – hverken for sommeren eller noen andre tidspunkt. Følger lyst- og innfallsprinsippet 🙂

 4. Jeg har startet sommeren med Det synger i gresset av Doris Lessinger. Ellers har jeg planer om å lese en del norske forfattere i sommer. Blant annet skal jeg lese et par av bøkene til Karl Ove Knausgård, Tore Renberg og Jon Fosse. I tillegg skal jeg lese Glassklokken av Sylvia Plath, Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood og forhåpentligvis et par bøker Murakami 🙂 God lesesommer!

 5. Føler meg ekstremt bok-uvitende som ikke har hørt om noen av disse bøkene! Haha. Jeg har lyst til å lese Me, Earl and the dying girl, Stanna, resten av Sjarmen med tarmen(er dårlig på å komme meg igjennom ikke-skjønnlitterære bøker) og Here I Am. Jeg klarer ikke lese så mange bøker på en sommer, men noe skal jeg iallefall lese 🙂

 6. en herlig liste! har lyst til å lese «the accidental» selv. tror jeg tar lesesommeren litt som den kommer, men kurt vonnegut, mary shelley og jack kerouac er i ulest-hylla. skal studere engelsk til høsten, så det passer nok bra!

 7. Jeg tror ikke det blir så mange bøker på meg denne sommeren, men jeg skal ta med meg siste halvdel av den tredje boken i A Song Of Ice And Fire. Tykk, men lettlest bok. Mulig jeg også plukker opp litt chicklit også, hehe 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s