bloggutfordring, jeg vet ikke jeg bare skriver

Kroppsbeherskelse

abbie-bernet-251310

Plutselig er det hull i en av de to buksene mine og jeg er nødt til å skaffe en ny. Dessuten er det sommer og jeg trenger klær jeg ikke smelter i. Så jeg går fra butikk til butikk, leter etter noe som kan passe.

Men jeg har en kropp som ikke passer inn, har ikke store nok pupper, men overarmene mine passer ikke inn i noe som er trangt, jeg har store lår, men korte bein, brede hofter, men ikke så stor mage. Ingenting passer, buksene må brettes opp eller klippes av, shortsene er for vide i livet og for trange ellers, jeg har ikke sjans.

Jeg kan ikke ha noe som sitter for stramt, da er jeg for redd for å puste, er redd for å være tjukk selv om jeg sjelden tenker at noen andre er for tjukke, dømmer min egen kropp på en helt annen måte. Kan heller ikke ha noe som sitter for løst, vil ikke føle meg større enn jeg er. Jeg har blitt så kresen og ingenting føles riktig.

Prøver å tenke at det bare er klær, bare er kropp, men hva vet vel jeg?

I prøverommet ser jeg speilbildet til en annen. Jeg er ikke den samme på innsiden som på utsiden, og jeg blir redd, er det dette alle andre ser? Og hvordan skal jeg komme meg ut av denne kjolen? Jeg ødelegger glidelåsen, det er ingenting å gjøre med det, jeg tør ikke å si ifra, tør ikke å be om hjelp, er redd for at noen skal dømme meg fordi jeg prøvde en kjole som helt tydelig var for trang, men den var for stor i medium og for liten i small, så hva kan jeg gjøre?

Jeg er en mellomting, hele tiden er jeg mellom to ting. Prøver sko, de er for trange eller for store, nei, vi har ingen halve størrelser, vil du prøve med såle? Men jeg vil ikke det, for det hjelper ikke, ingenting hjelper, kroppen min henger ikke med, ingenting henger med, jeg passer ikke inn her.

Hjemme står jeg naken foran speilet, holder inn magen og snur meg rundt, ser kroppen i rett vinkel mens jeg holder pusten, nikker, det er ikke så ille som jeg hadde tenkt, det kunne vært verre, jeg skal snart ha mensen, det er derfor jeg ser litt ekstra rund ut akkurat nå. Tenker det hele tiden, selv når jeg ikke snart skal ha mensen, skylder på en syklus, men likevel, jeg er ikke så verst, står i speilet og tenker det, hvis jeg bare beveger meg riktig, slutter å tenke så mye, kan jeg være fin sexy pen søt, alt det der, jeg kan det, jeg vet det.

Men overalt treffes jeg likevel av alle de blikkene som ikke finnes, de som ser meg sånn jeg ser meg selv når jeg ser meg selv på mitt verste. Mitt eget blikk sendt fra andres øyne.


Jeg er med i en utfordring der vi som er med skriver om et bestemt tema hver uke. Forrige uke var tema «Kroppen», denne ukens tema er «Usikkerhet». Jeg slo dem sammen og endte opp med dette innlegget om den evige runddansen med meg selv og kroppen min.

De andre som er med på utfordringen er:

Lisa  • Tine Katrine • Anniken • Sunniva • Ester Maria • Benedicte • Inger

Reklamer

2 tanker om “Kroppsbeherskelse”

  1. Likte dette godt, spesielt den nest siste setninger beskriver saa fint noe man kan relatere seg til veldig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s