boksnakk

Bøkene jeg leste i juni

19619898_10159171069665727_1831591545_o 19688187_10159171069545727_1649507113_o 19619289_10159171069575727_902964178_o

I juni leste jeg tolv bøker. Likevel føltes det som en treig og frustrerende måned. Jeg har vært så utålmodig og har derfor av og til lest fortere enn jeg bør. Det handler nok litt om at jeg så gjerne vil få lest så mye som mulig i sommer, sånn at jeg ikke trenger å stresse med å nå lesemålet mitt til høsten, men jeg tror også det handler litt om hvilke bøker jeg har lest. Et par av bøkene jeg leste denne måneden var virkelig gode, men flere av dem var bare midt-på-treet og litt frustrerende å komme seg igjennom.

Jeg leste:

 • The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood
 • Lufte gaupene av Julie T. Stangebye
 • Harpiks av Ane Riel
 • The Tidal Zone av Sarah Moss
 • More Than This av Patrick Ness
 • Jernspøkelset av Ivar Aase
 • Arv og miljø av Vigdis Hjorth
 • Every Day av David Levithan
 • Lysthuset av Hilde Hagerup
 • L av Erlend Loe
 • I’ll Give You The Sun av Jandy Nelson
 • Doing it!: Let’s Talk About Sex av Hannah Witton

Den beste boka:
Det er uten tvil A Handmaid’s Tale av Margaret Atwood. Jeg kan ikke skjønne hvorfor ingen har tvunget meg til å lese den før! Jeg likte også The Tidal Zone av Sarah Moss, Arv og miljø av Vigdis Hjorth og I’ll Give You The Sun av Jandy Nelson godt.

Den dårligste boka:
Det må jeg nok si at var Jernspøkelset av Ivar Aase. Det er ikke nødvendigvis en dårlig bok, men for meg representerte den alt jeg misliker med krim og den føltes så uendelig tung å komme seg gjennom. Jeg ble også frustrert av å lese L av Erlend Loe og Lufte gaupene av Julie T. Stangebye.

Månedens sitat:

Maybe none of this is about control. Maybe it really isn’t about who can own whom, who can do what to whom and get away with it, even as far as death. Maybe it isn’t about who can sit and who has to kneel or stand or lie down, legs spread open. Maybe it’s about who can do what to whom and be forgiven for it. Never tell me it amounts to the same thing.
– Margaret Atwood, A Handmaid’s Tale

Lesemål for neste måned:
Jeg tror jeg har lyst til å fokusere mer på å lese godt enn å lese mye. Tror jeg skal prøve å finne roen til å lese minst én ordentlig lang bok.

Hva leste dere i juni?

Reklamer

3 tanker om “Bøkene jeg leste i juni”

 1. Jeg likte også svært god The Handmaid’s Tale da jeg leste den for litt siden. Månedens beste bok for meg var We Were Liars, en ordentlig overraskende bok for meg. Ha en god helg! 🙂

 2. Jeg leste «bare» åtte bøker i juni (mye fordi «The Trees» av Ali Shaw var en sånn bok som var veldig interessant, men litt tung å komme gjennom, den alene brukte jeg åtte dager på), men til gjengjeld var det mye fint og da særlig «The Hate U Give» av Angie Thomas og «And every morning the way home gets longer and longer» av Fredrik Backman som begge var bøker jeg likte innmari godt. –

  Ellers hurra for «I’ll give you the sun» for den boka elsker jeg og yay for mange bøker selv om det var synd måneden føltes treg og frustrerende. Håper juli blir en bedre måned sånn sett. Og «Handmaid’s Tale», burde virkelig se serien og lese boka, men det får nok ikke blitt førsteprioritet. Men til høsten væffal tenker jeg 🙂

 3. Du er helt rå, jeg bøyer meg i støvet 🙂 Jeg har planer om å lese The Handmaid’s Tale, var så heldig å få de i norsk utgave da jeg var innom Aschehoug. Tenkte å lese og se serien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s